5 september 2014
18:30

Rottneros IK

Referat: Västanviks AIF - Rottneros IK

Det blev revansch på Rottneros efter en pliktskyldig 3-0 seger i kvällen match i Granevik.
Det blev strax före matchstart omdisponinering av laget men vi tog ändå ett starkt grepp om taktpinnen direkt från start och la spelet på deras planhalva med bra fart på bollen vilket gav en första stor farlighet efter 5min då vi tvingade fram en högerhörna efter ett flygande anfall. Den slår Milan perfekt och Fredrik möter med en stenhård nick strax utanför. Nära nära men efter 8min blev det mer än det när vi fick till ett fint anfall på vänsterkanten där Anton tar emot ett utspel på kanten o spelar tillbaka till Vito. Vito tittar upp o ser en släpande Milan som han hittar med ett bestämt pass. Milan tar emot, tar några steg i sidled o dundrar in bollen otagbart i nättaket från ca 25meter med stt skott som är otroligt. Bollen går spikrakt som en projektil och man önskar att denna bössa visades fler gånger i matcherna. Kändes skönt att få hål på dom då de är lite svårflörtade med sitt starka mittlås.
Vi fortsätter dominera med bra fart över mitten men det blir istället lite plottrigt längre upp i plan.
Efter en kvart får vi ett bra läge då Vito i ett bra anfall frispelar Micke men han är felvänd och hinner inte komma runt till skottläge innan en back hinner emellan. I 20:e minuten kommer vi fram igen när Micke vinner boll på högerkanten och får till ett fint inlägg som Fredrik möter på första stolpen men i hård kamp med en försvarare nickskarvas bollen strax utanför stolpen.
Efter detta tappar vi lite och kanske lite vilja att jobba så Rik kan flytta upp spelet lite vilket ger dom några frisparkar på vår planhalva och av erfarenhet vet vi hur giftiga de kan vara på fasta situationer. det blir lite oroligt på nån av dom men inga stora chanser men det verkar som det blev en liten väckarklocka för efter ett tag är vi på g igen. Efter en halvtimma är vi beredda att anteckna tvåan när Fredrik efter en hörna får bollen strax innanför strafflinjen och kan sikta in sig. han får bra träff men skottet blockas av en back och det är inte sista gången det händer i matchen.
Skottet var hårt men troligen också orsaken till att han fick gå av lite senare efter lite känning i ljumsken.
I 38.e minuten fick vi nog se det mest fartfyllda anfallet i årets fyra när bollen går med hög fart från egen planhalva via en massa vägpass genom Rikförsvaret fram till en fristående spelare som jag ej han se vem det var men mottagandet blev inte 100%igt så de hann styra undan bollen.
I efterdyningarna av detta fantastiska anfall kommer Rik upp o skapar sin bästa chans i matchen o den är inte dålig när en boll in i straffområdet friställer en spelare som rundar Branco o slår bollen mot mål men vi har försvarare som vet att man inte ska sluta springa så Nikola kan stoppa bollen strax före mållinjen.
Detta kändes som en mycket viktig insats av Nikola för hade de kvitterat skulle de blivit än mer taggade o svåra att få hål på.
1-0 i paus kändes inte tillfredställande efter att vi domminerta spelet totalt men vi skapade inte heller så många chanser som man borde göra med sånt spelövertag.

Spelet fortsätter på samma sätt i andra med att vi har ganska bra fart över mitten men att det blir för omständigt närmare straffområdet och man skulle gärna se lite mer skott då det liksom mot Sunne är tätt tätt därbak.
I 49.e minuten kommer vi dock loss och Milan kan rulla ut bollen till Micke som inte riktigt kan slita sig loss i bra läge.
Efter en kvart i andra gör vi lite omdisponeringar i laget där Milan går upp på topp, Micke tar en ymfplats o alex blir offensiv central mittfältare.
Strax därefter har vi ännu ett mösnteranfall där bollen går via "onetouch" och till slut är Vito fri men målisen kan parera avslutet. Vi har nu lite bättre fart i spelet och det gör resultat i den 62:a minuten när Alex o Anton leker på vänsterkanten innan Anton får bollen o slår en fin stickare som friställer Milan. Milan tar med sig bollen o drar den utrusande målisen och i kamp med tillresande försvarare kan han lyfta in bollen i nät vilket kändes otroligt skönt.
Nu är Anton riktigt varm i kläderna och några minuter senare är han på gång i en ny raid längs vänsterkanten som avslutas med ett fint inlägg mot mål som Alex är nära att kunna glida in imål.
Efter detta blir det lite stiltje i spelet och vi blir för omständiga i spelet över hela plan med väggpass både här o där som bryts vilket gör att spelet blir mycket hafsigt. Det känns som både vi Rik anser matc hen avgjord för de gör inga märkbara taktiska förändringar o vi går på halvfart.
Vi kan dock sätta en boll till när vi får en snabb frispark på deras planhalva som känns som en bra chans att skapa en farlighet. Alex lägger ner bollen o vi är på väg att flytta upp folk när han slår en snabb boll ner mot kortlinjen framlöpande Micke. Vi hade tidigare i matchen gjort så ett par gånger med dåligt resultat så man svär nu också på att vi ger bort ett fint frisparksläge men denna gång fick vi bita oss i tungan. Detta pga att Micke suger upp bollen och lyfter in den framför mål där Jonas w dyker upp o kan efter lite om o men toffla in vid bortre stolpen.
En säker seger efter stundtals bra fart i spelet fram till deras försvarslinje där det oftast blev lite för plottrigt men hellre att det är plottrigt där än runt mittlinjen så jag tycker vi ska vara nöjda med dagens insats då Rottneros är svårspelade men vi behöver nog snäppa upp oss lite om vi ska hålla fjärdeplatsen.

Matchfakta: 3-0 (1-0)

1-0 8min Milan (Vito) Fantastiskt distanskott fr ca 25meter efter bra anfall på vänsterkanten.
2-0 62min Milan (Anton) Milan frispelas av anton o rundar målisen innan han i kamp med försvarare lyfter in bollen.
3-0 81min Jonas W (Micke) Snabb frispark till micke som lyfter in mot mål där måltjuven walfridsson dyker upp o lägger in bollen vid vänstra stolpen.